Dos masos de Llagostera han estat tretze dies sense electricitat i un sector de Lloret de Mar ahir va tornar a estar unes 12 hores a les fosques, dos fets que posen de manifest que la normalitat continua penjant d'un fil.

Les masies de Can Galceran i Can Borra han estat tretze dies seguits sense llum, des del dia de la nevada -8 de març- fins ahir a mitja tarda. Tan sols la primera d'aquestes masies va aconseguir un petit generador amb la potència justa per alimentar dos congeladors i una nevera. Les dues cases només s'ocupen els caps de setmana, encara que Can Galceran sí que és el domicili habitual de la persona que té cura del mas i que durant tots aquests dies ni tan sols ha disposat d'aigua; ni per a ell ni per als cavalls de la finca, una mancança que ha superat portant bidons d'altres llocs. A Can Borra cada cap de setmana s'hi instal·len dues famílies, un total de 12 persones -10 adults i dos infants de 3 i 4 anys-, i un d'ells, Josep Parés, explicava ahir que han hagut de llençar tot el contingut dels congeladors de dues neveres.

Als dos masos -separats per 400 metres- els va afectar l'avaria en un transformador que només els subministra electricitat a ells i a alguns pous de la zona. Ahir a la tarda, Parés explicava amb estupefacció que al migdia hi va arribar un camió amb un generador, però el transportista se'l va endur perquè no hi havia ningú per instal·lar-lo. Finalment, a la tarda ho van aconseguir.

A Lloret de Mar, Xavier Martí Xandri estava molt indignat amb la reincidència dels talls de llum. L'home viu al número 14 del carrer Puntaires i va ser un dels perjudicats per la darrera apagada al municipi selvatà, que també va afectar carrers com Sènia del Barral o alguns dels que donen a la plaça Espanya. El lloretenc va criticar amb duresa la manca d'informació per part de l'empresa elèctrica, que en cap moment li va concretar ni l'abast ni la durada real de l'avaria. "Aquesta segona apagada ja no l'aguanto, ja està bé que una companyia elèctrica pugui fer el que vulgu", va afirmar.

D'altra banda, ahir al matí Vall-llobrega va reunir persones voluntàries per enretirar les branques i la llenya acumulades als vorals dels carrers i dels camins -on es van apilonar per alliberar els diferents passos.