Dos mil alumnes gironins van participar ahir, a Cassà de la Selva, en la cloenda de la campanya La sardana a l'escola. Aquest curs, un total de 10.764 estudiants de 118 escoles de les comarques de Girona han realitzat el programa; encara que en la seva clausura només hi estaven representats 24 d'aquests centres.

La Diputació de Girona i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat promouen aquesta campanya, des del curs 1997-1998, amb l'objectiu de fomentar el coneixement de la sardana entre els infants.

Una audició i una ballada de sardanes van ser els actes centrals del programa, que es va desenvolupar entre les 11 del matí i les 3 de la tarda. L'activitat va incloure una petita exhibició dels instruments que integren una cobla i una ballada de sardanes interpretades per La Principal de Cassà. La jornada també va incloure un espectacle musical a càrrec de Harpo's Band, un altre d'infantil ofert pel grup País de Xauxa i una exhibició de l'Esbart Dansaire de Cassà de la Selva. La trobada es va tancar amb tots els escolars ballant la sardana Cap de Creus, de Rafel Cabrisas i Palau.

Material pedagògic

Dintre d'aquesta campanya escolar s'han editat quaderns de treball que els mestres Quim Massa, Mireia Bosch i Xavier Colón han elaborat per als diferents cicles i nivells educatius. Aquest material ha merescut un Premi a la Divulgació Pedagògica de la Sardana, concedit per l'Obra del Ballet Popular.