El passat 30 d'abril en el Diari de Girona, sortien publicades unes manifestacions del Sr. Martí Nogué, alcalde de Sils, que no fan honor a la veritat. Efectivament el Departament d'Ensenyament ha reclamat per tres vegades que l'Ajuntament de Sils faci efectiva la cessió dels terrenys per a la construcció del futur institut de Sils. I el més calent a l'aigüera.

De de l'any 2007 hi ha hagut temps suficient per treballar i resoldre d'una forma efectiva aquesta mancança. El que no hi ha hagut ha sigut voluntat política de fer-ho. Doncs no podem culpabilitzar la no aprovació del POUM per no haver resolt aquest tema.

Perquè, és que no hi ha altres vies d'aconseguir terrenys per a equipaments municipals? Què passaria si no tinguéssim un POUM a sobre la taula? No hi hauria equipaments municipals per manca de terrenys? Encara s'entén menys la seva postura quan tenim el ple consens entre els grups municipals per l'emplaçament d'aquests terrenys en una zona urbanitzable cèntrica de Sils.

No fa gaires dies es va tractar un altre equipament, la nova Biblioteca Municipal, que es vol ubicar als terrenys de l'estació i que al nostre entendre no és el millor lloc pel risc evident que comporta l'accés a aquesta a través de l'estació. En aquells moments ja ens vam manifestar que crèiem que aquest equipament caldria que fos proper als equipaments educatius i li vam sol·licitar que fes les gestions per agilitzar aquest tema. Avui per avui encara no s'ha fet res i el pitjor de tot és que aquest equipament continua projectat a l'estació. Davant la urgència d'aquest tema i la passivitat de l'actual equip de govern, des de l'oposició s'ha convocat per a la propera setmana una comissió per desencallar aquesta situació.

Quant al POUM cal dir que des de la nostra posició (CiU) no es troba paralitzat. En cap moment s'ha refusat cap convocatòria per parlar-ne. Durant tot aquest temps hem estat treballant per recopilar tota la informació, parlar amb l'equip redactor, parlar amb els veïns, estudiar les al·legacions, que recordem encara no s'han respost als veïns. Tot esperant que des de l'equip de govern s'encapçalés una comissió per parlar i aprovar definitivament aquest POUM.

Però aquesta sembla que no és la seva intenció i mentrestant estem a l'espera de la presentació oficial de la seva proposta. La seva actitud passiva no és pròpia d'un alcalde que vol resoldre els problemes del nostre poble. Fent l'oposició culpable de la seva mancança de diàleg i capacitat de consens.