El primer secretari del PSC gironí i conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va garantir que la retallada pressupostària prevista en infraestructures "no tindrà afectació directa" en cap de les infraestructures que s'estan fent en aquests moments o que està previst que es resolguin en un curt període de temps a les comarques gironines. Això inclou, va assegurar, el desdoblament de la N-II.

"En infraestructures viàries i ferroviàries, hem fet un salt qualitatiu tan gran que encara no ens en fem a la idea, perquè de moment només en rebem els impactes negatius", va assenyalar Nadal. En aquest sentit, va recordar que les obres del tren d'alta velocitat (TAV) i les de l'eix Vic-Ripoll avancen a bon ritme, mentre que la nova C-31 està tenint bona acceptació en els trams que està acabada. Pel que fa al desdoblament entre Palamós i Platja d'Aro, s'està treballant per tenir un carril d'acceleració durant aquest estiu. Nadal també va remarcar que el tercer carril de l'autopista està molt avançat entre Maçanet i Aiguaviva, i que el desdoblament al seu pas per Girona ja ha començat, després d'haver estat llargament reivindicat. Pel que fa a l'Eix Transversal, va garantir que "no sumarà nous retards al retard que ja està patint actualment", mentre que va considerar que el tren convencional tampoc s'ha de veure afectat per les retallades, ja que s'està desenvolupant el Pla de Rodalies i "el compromís és un paquet".

Pel que fa al recentment aprovat Parc del Montgrí, Nadal va reiterar que "necessita una aplicació molt intel·ligent i sensible, respectant els drets dels agricultors". També va considerar que el parc ha de ser un "element dinamitzador" de l'Alt i el Baix Empordà, i es va mostrar satisfet perquè s'ha reconegut el valor agrícola i la possibilitat de transformació dels usos agrícoles.

Nadal, finalment, en motiu de la Nit de l'Empresari que se celebrarà aquest cap de setmana, va destacar el paper de l'empresariat de les comarques gironines, "que en moments de la crisi se la juguen" per tirar endavant noves iniciatives. Nadal va considerar que les polítiques socials són molt necessàries, però va destacar que la primera política social ha de ser que tothom tingui feina. En aquest sentit, va lloar la col·laboració entre administracions i ciutadania per tirar endavant nous projectes.