El departament de Costes del ministeri de Medi Ambient farà la fitació d'una zona de s'Abanell a Blanes el proper 19 de juny a partir de les deu del matí, per posterioment convertir-ho en domini públic. De fet, així ho ha notificat el mateix departament aquesta setmana al BOP de la província.

La iniciativa és força polèmica, perquè el projecte preveu convertir part de quatre càmpings del municipi en terrenys de domini maritimoterrestre. Concretament, l'àrea afectada és la que queda entre l'avinguda de la Vila de Madrid, el carrer de Nil Fabra i la platja de s'Abanell.

A partir del moment en què es dugui a terme aquesta fitació, s'obrirà un període de quinze dies per presentar al·legacions contra aquesta acció i per proposar uns límits alternatius.

Els càmpings de Blanes afectats són el de Voramar, el de Bellaterra, el Pinar i el Blanes i, evidentment, no estan d'acord amb el projecte. L'Ajuntament tampoc dóna suport a la iniciativa, com ha expressat en diverses ocasions.

Fa uns 10 dies, Costes ja va fer públic el projecte pel qual tirava en davant la conversió d'aquesta zona i el següent pas era la fitació.