L'assemblea local d'ERC a Girona ha confirmat aquest dissabte Blanca Palmada, exvicerectora de la UdG i excomissionada d'Universitats, com a alcaldable a la ciutat per a les municipals del 2011 per un 92% dels vots a favor i cap en contra. D'aquesta manera, Palmada substitueix Cristina Alsina, que ja fa set anys que és regidora a l'Ajuntament i actualment és la primera tinent d'alcalde. Palmada ha destacat que està convençuda que faran un bon resultat i que a més espera que sigui "útil" per al procés d'alliberament nacional. A més, ha explicat que ara obren una fase per dialogar i que actuaran amb "serenitat, austeritat i rigor", unes consignes senzilles però que, segons ella, creuen que són les que poden funcionar.

"La nostra disposició és de fer molta feina per obtenir un resultat", ha dit. Blanca Palmada ha explicat que existeix un moviment ciutadà que concideix amb els objectius del partit. L'objectiu és el de donar sortida a les propostes d'aquest moviment.

En un principi, Blanca Palmada havia estat escollida per l'executiva el passat 6 de maig. En aquella ocasió, la nova candidata va adreçar una carta a tots els militants, en la qual els va agrair la confiança del partit. A més va prometre que es concentrarà en el projecte amb tota la humilitat personal i amb la màxima ambició política i nacional.

En aquesta carta va reconèixer que Cristina Alsina havia fet bona feina. No obstant això, es va mostrar partidària d'un canvi més gran. Palmada va explicar que viu a Girona des de fa trenta anys, "sento que és hora d'un canvi més gran, valent, que millori la vida de cadascun de nosaltres", va explicar. Palmada es va mostrar partisdària d'un canvi sense perdedors amb beneficis per a tothom.

Palmada nascuda a Banyoles el 1963 ara és professora de la Universitat de Girona. Entre els anys 2002 i 2005 va ser vicerectora de Docència i comissionada d'Universitats de la Generalitat fins a l'any passat.

El comunitat de l'executiva d'ERC va justificar l'elecció de Plamada per la seva experiència de Govern i el seu compromís amb el projecte nacional. Així, ERC considera que Palmada aporta els coneixements i la força necessaris per fer realitat els projectes del partit republicà.

L'executiva d'ERC, ara, preveu que Cristina Alsina s'incorpori a la llista del partit per a les eleccions al Parlament previstres per a la tardor d'aquest any.