Les brigades municipals de Blanes van retirar, a instàncies de l'Ajuntament, tres pancartes del grup d'EUiA-ICV per haver-les penjat abans de rebre l'autorització del consistori. Les pancartes en qüestió anunciaven una xerrada que la formació oferirà el proper divendres 18 a la biblioteca i que estaven al pavelló esportiu, al pont de Mas Borinot i al passeig del Mar.

Segons els responsables municipals, Esquerra Unida havia cursat la petició per posar-les, però les va penjar abans que aquesta fos autoritzada pel departament corresponent. L'equip de govern va comentar, a més, que aquesta no és la primera vegada que la formació política és advertida per aquest tema.

Des del grup ecologista, es va expressar que es tracta d'una pràctica habitual, ja que entre la petició i l'autorització passen molts dies i la pancarta està poc temps a la vista. "La història és molt senzilla, és una qüestió de terminis. Però fins avui no havia passat mai res, ni evidentment amb l'anterior govern, del qual formàvem part, ni amb l'anterior que també era de Convergència", va explicar Joan Salmeron, portaveu d'EUiA-ICV. "Per un dia o dos que estiguis sense el permís... home, no crec que passi res. Llavors la meitat no es podrien posar", va afegir.

Salmeron va carregar contra el govern municipal perquè creu que el conflicte no ve per penjar la pancarta abans d'hora. "El problema no ha estat la pancarta, sinó que el que els ha molestat és el títol que portava", va afirmar Salmeron. El títol de la xerrada a la qual fa referència el portaveu d'ICV és Blanes: Arruïnats! Pressupostos de l'Ajuntament 2010.

Salmeron va denunciar, a més, que ningú de l'Ajuntament els havia comunicat res. "Ningú ens ho ha dit. Jo ho sé, perquè he passat per allà i ja no hi eren", va explicar. Finalment, va criticar l'actitud del govern, que va titllar de dictatorial. "Un símptoma més de l'actitud dictatorial que té aquest alcalde i aquest equip", va comentar.