Una protesta de l'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric feta en una rotonda va provocar, ahir a la tarda, cues de dos quilòmetres (segons el Servei Català de Trànsit, a dos quarts de set) a l'AP7 (també molt carregada abans en altres punts pròxims, com ara Massanet) en direcció a Barcelona. Convocats per l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), unes 400 persones (segons l'organització) van tallar la circulació, durant 15 minuts (havien demanat mitja hora als Mossos), a la rotonda de Massanes (C-35) i que dóna accés a l'autopista. Volen el retorn, després de la negació "sense motiu" del Departament d'Educació, de l'horari intensiu i, almenys, "explicacions", segons comentava, abans de començar l'acció, Maribel Cañabate, secretària de l'AMPA.

Els qui protestaven eren, bàsicament, estudiants, i respectius pares, del centre educatiu i que viuen en els municipis d'Hostalric, Fogars de la Selva, Massanes, Riells i Viabrea, i Sant Feliu de Buixalleu. A les sis en punt, i sota la coordinació de membres de l'AMPA identificats amb armilles reflectores, els manifestants van envair la calçada de la rotonda amb una grn cridòria festiva. Portaven diferents pancartes ("Si l'IES funciona per què tornar enrere?", "Volem l'horari intensiu!!"...) i instruments per fer soroll: xiulets, trompetes, cassoles... La protesta, iniciada.

Amb la carretera tallada, la cua de vehicles (molts dels quals tornaven als municipis de la regió metropolitana de Barcelona després del pont de Sant Joan) creixia ràpidament. El lloc de convocatòria no era innocent i, a través de la rotonda, els vehicles accedeixen a dins el nucli urbà d'Hostalric, a l'AP7 i Fogars de la Selva, i ?se?gueixen cap a Riells i Viabrea, Sant Celoni i Granollers (C-35). En sentit contrari, a Massanes i a les naus industrials. Des de mitja tarda, l'afluència de vehicles procedents de la Costa Brava sud fent camí a Barcelona a través de l'autopista era molt rellevant. La majoria accedien a l'autopista però també molts continuaven cap a Sant Celoni. Precisament, dos vehicles dels Mossos vigilaven l'accés, des de la rotonda, a l'AP7 i la continuació de la C-35.

Sense poder circular, els conductors van restar, resignats, als vehicles. Alguns dels quals, passada una estona, es van acostar fins allà on eren els manifestants. De fet, la protesta es va resoldre en dues parts. En la primera, els participants circulant al voltant de la rotonda embolcallats amb els soroll que provocaven els abans citats instruments (a manera de vuvuzela dels Mundials de futbol). La segona va consistir en una sentada dels participants a la zona de gespa de la rotonda. Precisament, Maribel Cañabate va ser qui va proposar, arribant al final del temps concedit per fer el tall, que els assistents fessin dues voltes finals a la rotonda per sortir, finalment, per una sortida lateral que dóna a les naus industrials. L'AMPA, a més, va posar a consideració dels participants tornar a convocar protestes semblants fins que es trobi una solució al motiu de la manifestació, cosa que va ser acceptada. La propera es realitzarà el ?diumenge 18 de juliol, també a les sis de la tarda. Finalitzat l'acte ?reivindicatiu, un bon nombre d'assistents van restar, força temps, als laterals de la via parlant i trobant, en alguns casos, la complicitat dels conductors que s'anaven incorporant a la circulació. La protesta ha tingut el suport de la comunitat educativa i dels alcaldes dels municipis on hi ha alumnes que estudien a l'institut. Segons ha dit l'AMPA, Educació encara no ha contestat una carta que demana argumentació sobre la negativa.

LA PROTESTA DEL CENTRE va mobilitzar alumnes i pares.Moment en què l'organització va anunciar la fi de la protesta.Imatge de l'AP7 al pas per Hostalric cap a Barcelona ahir a la tarda, abans del tall.