Maçanet ha reprès el projecte de fer una piscina coberta al municipi i de fet ha encarregat un estudi de viabilitat que li acabi de confirmar que serà rendible que s'hi faci aquesta obra. La ubicació d'aquest futur equipament està clar per part del consistori, se situaria on hi ha les actuals piscines descobertes.

I un altre aspecte debatut fa un parell d'anys, la mancomunació de la piscina, ha quedat clar que és un tema que no es farà, segons relata el regidor d'Esports, José Martínez (PSC), tot i que assegura que el municipi de Vidreres al seu dia els va dir que els donava el seu suport per construir l'equipament, però no pas econòmic. Segons Martínez, encara que no es mancomani, "qui se'n beneficiarà seran igualment els pobles veïns, com Sils i Vidreres a més de Maçanet".

La manca d'un equipament esportiu com aquest a Maçanet de la Selva, assegura l'edil, se'ls va notificar des de la Generalitat fa un any després que l'Ajuntament reclamés ésser inclòs en el Pla d'Infraestructures Esportives de Catalunya, que els ha de permetre, poder obtenir una subvenció de prop d'un milió d'euros per quan es vulgui fer la piscina.

El nou equipament podria tenir un pressupost superior als 3 milions d'euros, però el consistori hi voldria aportar el mínim o res, relata Martínez, i és per això que preveuen fer un plec de clàusules perquè s'hi presentin empreses que optin no solament a construir l'equipament, sinó també a fer l'explotació d'aquesta piscina coberta durant uns 20 anys.

La convocatòria d'aquest concurs, però, no es farà fins tenir els resultats de l'estudi de viabilitat que ha encarregat l'Ajuntament de Maçanet de la Selva i del que es preveu tenir-ne els resultats en un parell de mesos i serà llavors quan tota la maquinària administrativa es posarà en funcionament, un fet, que es podria materialitzar a finals d'any.

Martínez, però, assegura que la situació econòmica és el que marcarà aquest estudi de viabilitat i "si ens diu que podem fer la piscina i que és viable essent època dolenta, vol dir que realment ho ha de ser, perquè potser mai més repetirem una crisi com aquesta". A més, el regidor recorda que s'ha donat el cas que hi ha hagut casos d'ajuntaments que aquestes piscines cobertes no els són gens rentables, el contrari, els suposa molt dèficit i que, per això, van encarregar aquest estudi que decidirà el futur d'aquesta piscina.