La diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Pia Bosch va contestar ahir les declaracions que el passat dijous va fer la responsable de salut de CiU, Rosa Núria Aleixandre sobre la necessitat de replantejar-se el projecte bàsic del nou hospital Trueta si la formació nacionalista guanyava les eleccions.

Bosch va traslladar la sorpresa del grup socialista vers unes declaracions "d'irresponsabilitat i frivolitat que constitueixen un avís de com CiU vol enfocar la priorització dels recursos públics".

En aquest sentit, la diputada va afegir que la posició que CiU vol adoptar sobre el nou centre sanitari en cas de guanyar les eleccions "constitueix un risc per al sistema sanitari públic" i serveix per "recordar en quin estat va deixar CiU la sanitat pública quan vam entrar al govern fa set anys".

Bosch va acusar la federació nacionalista de "projectar l'ombra del dubte" cap a un projecte "premeditat, sòlid i necessari" per la ciutat de Girona i la resta de la província. La diputada va remarcar que el projecte bàsic del nou hospital és fruit de molts anys de treball i no és de cap manera una obra improvisada, ja que hi ha motius sobrats, tant de funcionalitat com de cost econòmic, que el fan viable per la població.

La diputada socialista també va destacar la importància econòmica que pot tenir el futur hospital: "no hem d'oblidar que el Josep Trueta és l'empresa més gran de Girona. No només és un projecte social sinó també financer ja que el Trueta és tractor de molta activitat econòmica".

Per aquest motiu Bosch lamenta la poca excel·lència que va mostrar CiU durant els 23 anys que va estar al Govern. "En els set últims anys s'ha fet més que en 23" va manifestar la diputada, que va recalcar que la remodelació de l'actual edifici també seria molt costós i no solucionaria els problemes que té actualment.

Sobre el retard en l'inici de les obres del Trueta, Pia Bosch va atribuir-los a la crisi econòmica i a la necessitat d'encabir-hi la facultat de medicina. "La crisi pot fer canviar els temps, però no la nostra ambició d'excel·lència" va recordar, que també va assegurar que els 250 milions d'euros que costarà el nou projecte seran amortitzats.