La Federació d'Ensenyament de CCOO ha presentat un recurs contra la resolució del Departamen d'Educació que elimina la reducció de les hores lectives als docents majors de 55 anys. El sindicat ha acusat la Conselleria de "fer recaure el pes de la crisi sobre els treballadors de l'ensenyament i en detriment de la qualitat de l'educació".

La supressió de la possibilitat de reduir dues hores l'activitat lectiva del professorat que supera els 55 anys va en contra d'un acord que l'administració va signar amb CCOO l'any 2005 -segons ha recordat el sindicat-. Es podien acollir a aquest benefici els docents, d'entre 55 i 64 anys, que acumulessin més de quinze anys de serveis en qualsevol nivell educatiu no universitari.

En virtut d'aquell acord, aquests docents podien disposar de dues hores setmanals dintre de la distribució de les seves tasques docents d'atenció directa a l'alumnat. Però la resolució que Comissions Obreres ha recorregut els canvis en els termes del pacte, determinant que aquestes dues hores s'han de treure de l'horari fix de permanència al centre i fora de l'horari lectiu.

En consideració dels representats dels docents el Departament d'Educació ha comès un "incompliment flagrant de la legalitat vigent". Des del seu punt de vista, la resolució de la Conselleria dirigida per Ernest Maragall "significa un menyspreu al treball del professorat i fer recaure el pes de la crisi sobre els professionals de l'educació i la qualitat dels serveis públics". A més a més, CCOO denuncia que la mesura "precaritza els recursos necessaris dels centres, així com la tasca dels docents afectats, i redueix el nombre de professorat interí abocant-lo a l'atur"; aquesta última afirmació la sustenten en què, degut a aquesta mesura, se suprimeixen 120 places de docents interins.

A més de recórrer la resolució relativa a l'alliberament d'hores per al professorat major de 55 anys, la Federació d'Ensenyament de CCOO també ha impugnat el Decret Llei que dóna cobertura a la suspensió de tots els acords signats.