Els Bombers de la Generalitat van treballar la passada matinada en un simulacre d'accident de trànsit entre dos vehicles amb incendi a dins del túnel de Bracons. L'objectiu era que els efectius de la Garrotxa i Osona treballessin plegats i es posés a prova l'operativitat en aquesta mena de serveis, així com comprovar quina coordinació hi ha entre els treballadors i la sala de control.

L'escenari escollit va ser l'interior del túnel: concretament, el quilòmetre 164,4 de la carretera C-37, entre les sortides d'emergència 2 i 3. Dos vehicles, que suposadament circulaven en sentit contrari, haurien xocat frontalment, de manera que un d'ells hauria acabat bolcant. El conductor i l'acompanyant haurien quedat atrapats a l'interior, mentre que l'altre vehicle, ubicat a uns sis metres del primer, s'hauria incendiat però els seus dos ocupants haurien tingut temps de sortir-ne.

La intervenció dels Bombers, que hi van destinar nou dotacions, va consistir en accedir a l'interior del túnel per la boca sud (la d'Osona), i posteriorment rebre l'ajut dels efectius procedents de la boca nord.

Els agents van haver de sufocar l'incendi del cotxe, treure'n les víctimes i localitzar les persones desaparegudes enmig del fum.