Set anys de presó és la pena que ha imposat la secció tercera de l'Audiència de Girona a José Martínez Millán, un home de Sils, de 77 anys d'edat i a qui unes menors van denunciar per un suposat episodi d'abusos sexuals. La sentència de condemna considera provada la seva participació en els fets malgrat que l'home va negar durant el judici haver forçat cap menor a mantenir relacions amb ell i va explicar, en canvi, que havia estat una noia qui se li havia agenollat a davant per fer-li una fel·lació. L'home, va seguir relatant, li hauria demanat que plegués perquè és incapaç de tenir una erecció. De la mateixa manera, l'acusat també estava inculpat per un delicte contra la salut pública per haver donat marihuana a menors. Pel que respecte a aquests càrrecs ell va explicar al tribunal que si bé és cert que tenia droga a casa és perquè solia posar l'herba a marinar amb alcohol per, després, fer-se fregues quan tenia dolors.

Els fets que li han costat una pena de 7 anys de presó a l'acusat, a raó de tres anys pel delicte contra la salut pública i quatre anys pels abusos sexuals, van succeir entre novembre i desembre de 2007 a la casa on vivia ell, a la urbanització King Park de Sils. Dos noies menors i també un amic d'elles, igualment menor, tenien per costum visitar-lo ja que el coneixien de feia temps i li anaven a fer companyia i a berenar. La sentència considera provat que José Martínez Millán, "essent sabedor que tots tres eren menors d'edat els va oferir consumir marihuana". Els menors van cargolar uns quants porros i van començar a fer broma i a riure's de l'home. Va ser precisament aquesta burla el que va portar una de les noies a tornar a la casa al cap d'uns dies per, segons que va dir ella a judici, demanar-li perdó a l'home.

Ell la va fer entrar a casa i va tancar la porta amb clau per, un cop aseguts al sofà, posar-se al damunt d'ella i petonejar-la. Acte seguit es va posar dempeus, es va baixar la cremallera dels pantalons i va instar la nena que li toqués el penis amb la mà. Llavors, i malgrat que ella deia que no volia fer-ho, la va obligar a practicar-li una fel·lació.

El tribunal raona que el radical canvi de conducta que va experimentar la noia després dels fets -canvi corroborat per mestres i psicòlegs que la van tractar- demostra i prova la situació angoixant a què va estar sotmesa la menor a casa de l'acusat. És per això que la sentència també obliga l'acusat a indemnitzar la menor amb 57.560 euros pel trauma que ella ha patit.

Abusos a Santa Coloma

L'Audiència, en aquest cas el tribunal de la secció quarta, va jutjar ahir un home de 63 anys, Antonio Hatero Rodríguez, que s'enfronta a una pena de 13 anys i mig de presó per abusar de menors d'edat a Santa Coloma de Farners. L'home s'emportava, presumptament, a una casa del carrer Torrent un nen d'origen immigrant a qui coneixia perquè tenia franquesa amb els seus pares i l'obligava a masturbar-lo. En ocasions li donava cèntims perquè no xerrés.

El mateix individu també està acusat d'haver fet tocaments i haver obligat dos germans, de familia immigrant, a fer-li fel·lacions. L'home també hauria proposat a dos bessons que jugaven en una plaça del poble que l'acompanyessin a casa i que, si hi accedien, els donaria pastissets.