L'octubre ha estat especialment plujós i fred i a les comarques de Girona. El butlletí climàtic del Servei Meteorològic de Catalunya ha definit el mes com a "termomètricament fred" a gran part de Catalunya, a excepció de punts del litoral central on s'ha qualificat de "normal o càlid".

Respecte a les precipitacions, s'ha catalogat de "plujós", i fins i tot "molt plujós" al Pirineu Oriental, i punts del Prepirineu Occidental i del Vallés Occidental. En canvi, al Pirineu Occidental, prelitoral, litoral o la depressió central s'ha qualificat de "normal o sec".

De fet l'acumulat mensual més destacat s'ha registrat en municipis de les comarques de Girona i, sobretot, a les comarques del Ripollès o la Garrotxa. Especialment intenses van ser les pluges entre el 25 i 26 d'octubre. A la Cerdanya i al Ripollès, aquestes precipitacions es van convertir en gruixos de neu. El més destacat són els 38 centímetres de Malniu (2.230 m), els 16 de Núria (1.971 m) o els 6 centímetres d'Ulldeter (2.364 m). La resta de gruixos més destacats es van recollir a la comarca del Pallars Sobirà. A la Tallada d'Empordà es va registrar una anomalia tèrmica d'1,8º.