La comissió territorial d'Urbanisme va aprovar ahir de forma inicial el pla director del sistema urbà de Figueres. Una de les principals novetats que inclou aquest nou planejament és una el projecte per allargar la C-31 fins connectar-la amb la nova estació del TAV.

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va concretar que d'aquesta manera és donarà continuïtat a la carretera fins a Vilafant ja que és una "via definida d'alta capacitat". Aquesta, però, no és l'única previsió en infraestructures que té en compte el document. Solà va concretar que també s'inclouen les tres alternatives d'A-2 del Ministeri de Foment i les previsions d'Adif. En cap cas, però, es diu res sobre el futur de l'actual estació de Figueres. Tanmateix es preveuen dues petites variants urbanes a Vilanova de la Muga i a Llers.

Aquest pla director urbanístic del sistema urbà de Figueres inclou 16 municipis que conformen l'àrea urbana de la capital de la comarca. En aquest sentit el document preveu diverses àrees d'extensió. A Pont de Molins s'hi ha dibuixat un futur centre tecnològic. A l'est de Figueres, al Manol, el parc tecnològic i habitatges, a Vilafant un nou parc al voltant de l'estació del TAV i, finalment, al Far de l'Empordà una plataforma logística de 15 hectàrees. Tot es lligarà, segons va apuntar Solà, amb una xarxa d'autobusos.

En dades, l'entorn de Figueres tindrà 60 hectàrees destinades a sectors de desenvolupament econòmic, 20 a Pont de Molins, 20 a Vilafant i 15 més al Far de l'Empordà. L'increment d'extensió urbana prevista és de 207 hectàrees. D'aquestes nou es destinaran a residencial, 19 a equipaments i 149 hectàrees a activitats econòmiques.

Carta del paisatge

D'altra banda, el conseller, Joaquim Nadal, va presentar a Figueres la Carta del Paisatge de l'Alt Empordà, impulsada pel Consell Comarcal, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. El document és un conjunt d'acords consensuats, després d'un any de treball i de participació, on s'estableixen objectius de qualitat i s'acorden accions de millora del paisatge.