Un any i mig després que s'aprovés el Pla d'Acció per a la Sostenibilitat (PALS) a Lloret de Mar, el consistori assegura que durant els últims cinc mesos s'han dut a terme 27 dels 36 projectes o accions que recull aquest document, que és el punt de partida de l'Agenda 21.

D'entre les accions iniciades, que es basen en les línies i drectrius d'aquest pla que dóna especial importància a la sosteniblitat, no sols econòmica sinó també social i ambiental, en destaquen aspectes com la neteja de boscos, l'ampliació de la zona de vianants, l'augment de les plaçaces d'aparcament o la instal·lació de sistemes de producció d'energies renovables.

L'objectiu del consistori a través d'aquest PALS és dirigir el municipi "cap a un escenari de futur òptim en termes socials, econòmics i mediambientals", assegura en un comunicat de premsa. Dels 27 projectes o accions que s'han iniciat ja n'hi ha algunes de finalitzades. I de la seva avalució, el consistori n'ha informat a tots els agents socials i la ciutadania que va participar en la seva elaboració. L'estudi complert es pot consultar a l'Ajuntament.