Aquest novembre, en el marc del projecte Life + Natura "Recuperació d'hàbitats riparis del riu Ter (Riparia-Ter)", s'han enviat els plans de gestió, projectes d'itineraris i accessos i les memòries valorades als ajuntaments de Bescanó, Sant Gregori, Salt, Girona i Jafre per la seva aprovació. A més, els socis beneficiaris del projecte, Bescanó, Salt i Girona, han aprovat cadascun d'ells l'acord d'associació al Consorci Alba-Ter per tirar endavant les actuacions, segons recull L'Info Ter d'aquest mes.

D'altra banda, aquest mes s'ha rebut de la Comissió Europea la valoració de l'informe inicial del projecte, entregat el mes passat. En aquest destaca que el projecte segueix el cronograma establert, en línies generals i confia que tot segueixi pel bon camí per la consecució dels objectius plantejats en la proposta.

Tanmateix, el Consorci Alba-Ter a través del programa transfronterer Interreg IV A-POCTEFA ha finançat una part de la restauració del mur de la bassa del Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses, juntament amb la Diputació de Girona. El Molí Petit era l'antic molí fariner del monestir de Sant Joan de les Abadesses. Funcionava amb la força de l'aigua. Una ?riuada, però, l'any 1970, va fer que el canal que traslladava l'aigua fins a la bassa quedés malmès. Des de llavors la bassa ha restat seca.