L'Ajuntament de Banyoles va tancar ahir el termini per presentar al·legacions al nou model de gestió del subministrament de l'aigua potable, que implica crear una empresa mixta amb un 80% de capital privat (Aigües de Banyoles) i un 20% de municipal. Els dos partits a l'oposició, ERC i ICV-IB, han al·legat contra el projecte, com també ho han fet desenes de ciutadans a títol particular i entitats implicades amb la Plataforma cívica en defensa de l'aigua de l'estany de Banyoles. També ahir, aquest col·lectiu va inscriure 560 signatures contra el projecte al registre d'entrada de l'Ajuntament.

La comissió d'un frau de llei és l'argument principal de l'al·legació presentada per ICV-Independents de Banyoles, denunciant la modificació i ampliació de la concessió administrativa d'Aigües de Banyoles "sense tenir en compte els principis de lliure concurrència i publicitat". Per aquest motiu, reclamen que s'anul·li l'acord de ple que ho va aprovar de manera inicial. Dotze persones més properes al grup ecosocialista també han presentat els seus propis recursos. El grup majoritari a l'oposició, ERC, ha fet el mateix, denunciant que la creació de l'empresa mixta no s'ajusta a la Llei de contractes.

D'altra banda, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Banyoles també ha registrat una quinzena de recursos, utilitzant els models distribuïts per la Plataforma cívica en defensa de l'aigua de l'estany de Banyoles. Ahir, aquesta entitat no va poder concretar el nombre exacte d'al·legacions presentades contra el nou model de gestió de l'aigua, una dada que l'Ajuntament tampoc estava en disposició de facilitar.

Tot i haver-se retirat l'aprovació definitiva del ple que se celebrarà dilluns vinnt, la Plataforma assistirà a la sessió per informar de les signatures recollides i reiterar la seva petició d'aturar el procés. El grup ha aturat la campanya de firmes perquè l'equip de govern ja ha donat explicacions públiques sobre el projecte i perquè ha desistit de tirar-lo endavant en el proper ple municipal.