L'empresa mixta del Consell Comarcal de la Selva NORA SA ha complert un any i en aquests moments dóna servei a 24 municipis de la comarca. Aquesta empresa, que fa la gestió integral de residus, ha assumit recentment la delegació de quatre municipis nous com són Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Blanes.

Segons el Consell comarcal, la incorporació de la ciutat de Blanes a NORA SA ha significat créixer en servei i també en experiència a l'hora de gestionar la neteja i la recollida de residus en un municipi de 40.000 habitants. Aquesta empresa va néixer el novembre de 2009, pertany en un 50 per cent al Consell Comarcal de la Selva, un 40% a Cepsa i un 10% a l'Ajuntament de Blanes.

Gestió del sanejament

Per altra banda, ara també fa un any que el Consell Comarcal de la Selva va començar a gestionar els sistemes de sanejament de la Selva i ha passat de portar-ne la gestió de set a deu a finals del 2010. L'objectiu del primer any, segons han manifestat des del Consell Comarcal, era reduir la càrrega contaminant que arriba a les depuradores. Per aquest motiu ha incidit en la sensibilització i en les inspeccions de les activitats que aboquen a la xarxa i, per això, s'han realitzat un total de 250 inspeccions en aquesta instal·lacions.

I pel que fa a la implantació de la recollida selectiva de l'orgànica, el Consell assegura que s'ha complert el pla de desplegament aprovat a finals de 2009 i que un total de 12 municipis ja l'han implantat durant el 2010.