L'associació palamosina la Mar d'Amics lamenta l'estat en què es troba l'embarcació Elvira, que va restaurar i va cedir a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb un objectiu pedagògic i de lleure per al jovent. No obstant això, segons informa Ràdio Sant Feliu, l'embarcació es troba a l'aparcament de les antiges pistes de tennis de la localitat ganxona, motiu pel qual la Mar d'Amics ha expressat la seva decepció. De fet, l'embarcació es troba en aquest aparcament després que s'enfonsés al port de Sant Feliu i, posteriorment, fos extreta i trasllada a la seva ubicació actual.

La Mar d'Amics és una associació que es dedica a la difusió de la navegació tradicional i recuperació del patrimoni marítim. Amb aquest objectiu, els membres de l'associació es van dedicar a restaurar l'Elvira entre finals de l'any 2007 i la primavera de l'any ?següent. El setembre d'aquell any, la Mar d'Amics i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols van signar un conveni per la cessió d'aquesta embarcació d'encerclament de l'any 1942. El bloc de l'entitat (lamardamics.blogspot.com) recull que, malgrat el conveni amb l'Ajuntament ganxó, la barca ha estat amarrada durant mesos al costat de la grua del port de Sant Feliu "sense continuar-se, per part de l'adminstració local, els treballs necessaris pel seu manteniment i finalització de la seva restauració". Finalment, l'Elvira es va enfonsar i, després de treure-la a la superfície, ara es troba en el citat aparcament.

Ràdio Sant Feliu recull que a l'entitat estan decebuts per les hores que van dedicar a la restauració de la barca i perquè no s'han executat les finalitats signades en el conveni amb l'Ajuntament.