L'ONG Ecodiadia ha viatjat a Senegal durant aquest desembre i gener per dur a terme diferents projectes de cooperació. Per una banda, es van celebrar unes jornades de tres dies de conscienciació, sensibilització i detecció de la sida. Per això, es van repartir 1.500 caixes de preservatius al territori de la Casamance.

Una altra destinació de l'ONG va ser l'illa de Caravane, on van fer entrega de material sanitari divers perquè els autòctons puguin atendre amb més higiene i qualitat el naixement dels nadons, així com les seves mares.

Visita a un orfenat

D'altra banda, els cooperants van col·laborar a l'Orfenat d'Ossouye, un centre on actualment resideixen 25 infants d'entre zero i cinc anys. Aquest centre compta amb el suport fix de dues monges voluntàries, que són les úniques responsables del seu bon funcionament i eventualment acull voluntaris d'arreu del món.

Ecodiadia també va arribar fins a l'hospital de Bignona, on, gràcies a un acord amb l'alcalde, Jean Christophe Goudiaby, van poder visitar el centre sanitari i inercanviar tant valors socials com impressions sobre les diferents necessitats. A més, es va fer entrega de material quirúrgic i mèdic, de manera que l'hospital es va mostrar molt agraït.

La contrapart a Senegal va anar a càrrec de la FADDO (Federació de recolzament i desenvolupament d'Ousouye), que treballa amb les Nacions Unides. La coooperació es va poder fer gràcies al president de l'entitat, Jean Baptiste Diabone, i la secretària, Sandra González, de manera que van poder coordinar conjuntament amb els projectes que es portaran a terme al territori de la Casamance, al departament d'Oussouye.

Aquesta campanya s'ha dut a terme gràcies a les donacions de diversos centres sanitaris de Catalunya, com l'hospital de la Vall d'Hebron, el Consorci Hospitalari de Vic, la farmàcia Anna Muñoz Puig de Pedret (Girona) i la farmàcia de Manlleu. Es tracta del vuitè viatge solidari que organitza l'ONG Ecodiadia.