L'Associació de defensa del patrimoni natural del Pla de l'Estany Limnos ha al·legat contra el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Serinyà perquè, entre d'altres qüestions, considera que preveu un creixement excessiu i rebutja la ubicació prevista per construir una gasolinera nova. L' Ajuntament de Serinyà ha aprovat el POUM de manera inicial.

Limnos demana que es desclassifiquin els sectors urbanitzables del Turó de Can Parella i la zona industrial del Serinyadell, amb l'objectiu de protegir aquests espais que considera d'interès ecològic i social.

L'associació recorda que el primer esborrany del Pla Director Urbanístic del Pla de l'Estany ja preveia la protecció d'aquestes àrees, però es van acceptar les al·legacions de l'Ajuntament de Serinyà sol·licitant, precisament, la classificació d'aquests sectors -"tot i el rebuig de les entitats ambientals i dels veïns del municipi", apunta Limnos.

Pel que respecta a la zona industrial, l'associació vol que es desclassifiqui el Serinyadell perquè es troba en una zona agrícola i forestal "d'elevat interès natural, que connecta l'Estany de Banyoles amb el Pla de Martís i el riu Fluvià". Un altre motiu de Limnos a l'hora de demanar la protecció ?d'aquest paratge és que la llúdriga transita a través del pas pel riu Serinyadell.

Limnos tampoc no està d'acord amb la creació d'una nova zona de creixement al Pla de Serinyà -al nord de l'àrea urbana-, amb una superfície de 60.368 metres quadrats i una densitat bruta de 14 habitatges per hectàrea. Els ecologistes consideren innecessari aquest creixement i, per reforçar el seu argument, remarquen que Serinyà ja disposa de gran quantitat de sòl urbà delimitat no construït "que s'estima en 21.2 hectàrees de sostre privat, la qual cosa permetria construir 114 habitatges". En la seva opinió, en l'horitzó de 12 anys vista que fixa el pla urbanístic, no es construirà ni la meitat de tot el sòl urbà disponible.

Pel que fa a la benzinera, Limnos critica que es classifiquin 25 hectàrees de sòl no urbanitzable incloses en el sòl d'especial ?protecció hidrogeològica del Pla ??de Martís, en la proposta de Pla ?Especial de protecció del Clot ?d'Espolla, i com a zona de ?protecció en la proposta de límits de Parc ?Natural de la conca lacustre de ?Banyoles que no va prosperar.