Aprofitant que el judici s'ha ajornat pel recurs presentat al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC), la mare del nadó mort a Platja d'Aro denunciarà el seu excompany -acusat d'assassinar el menor de 27 dies- per maltractaments en l'àmbit familiar. La jove, com ha declarat en altres ocasions, vol personar-se en el cas per sol·licitar "la máxima pena".

Sobre la seva participació en el judici ha manifestat que si l'advocat que finalment la representi li recomana comparèixer físicament no tindrà inconvenient a fer-ho. Igualment si li aconsella declarar per videoconferència.

El cas s'hauria d'haver començat a jutjar avui però el lletrat defensor del pare va reclamar la nul·litat de les declaracions fetes en seu policial del seu patrocinat i la mare de la criatura al considerar que estaven viciades doncs al primer li haurien fet preguntes de caràcter incriminatori sense estar imputat i a la segona no se l'hauria avisat del dret que l'assistia a no declarar en contra del seu company. Ara el TSJC haurà d'emetre el seu veredicte després que el lletrat apel·lés la sentència del jutge que va descartar l'anul·lació.

El pare del menor, Alejandro S.P, s'enfronta a 18 anys de presó després de ser acusat d'un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu. El ministeri fiscal sosté que l'imputat va rebotir el nadó contra el terra després que aquest no parés de plorar.

El seu advocat manifesta que la mort va ser accidental i reclama que el seu client, en tot cas, sigui condemnat per un delicte d'homicidi per imprudència.