Un usuari gironí denuncia que l'hospital Trueta no ha donat una atenció correcta a la seva mare, Leonor Martín, que va ingressar a la Unitat Coronària (UCO) del centre sanitari a causa d'un infart. Les lesions derivades d'aquesta patologia van provocar danys cerebrals greus a la pacient, de 73 anys, que va quedar en estat vegetatiu. El fill de l'afectada, Carlos Teresa, afirma que els facultatius es van negar a fer-li les proves argumentant que en el seu estat no es podia fer res per a la pacient, i això va provocar «un empitjorament progressiu».

Teresa es va queixar reiteradament a la direcció de l'hospital exigint un tractament que millorés la situació de la seva mare, i demanant conèixer els informes mèdics de les proves que, assegura, li van fer. Segons l'usuari, l'hospital va contestar que ja s'estaven seguint els protocols i que tal com se solia fer en aquests casos, el millor era internar la dona al centre sociosanitari Puig d'En Roca.

En veure la intenció de traslladar la pacient a un centre per a gent gran, Teresa va decidir tornar-se a queixar a la direcció del centre pel que ell considera «una vulneració del dret a rebre una atenció sanitària integral i continuada», a més d'acusar a l'hospital de no informar-lo dels resultats de les proves neurològiques que suposadament li van fer a l'UCO.

Des de l'inici d'aquest cas (el passat 3 de gener), fins al trasllat de la pacient al Puig d'En Roca el dijous 16, la tensió entre el personal de l'hospital i Carlos Teresa va anar creixent, fins al punt que dimecres passat l'afectat va presentar una denúncia als Mossos al·legant amenaces contra la seva persona i la de la seva mare mentre era a l'habitació de l'hospital. Teresa també té pensat denunciar el Trueta en breu per «mala praxi» i per «negar el dret de la pacient a rebre una atenció sanitària íntegra, i a informar sobre les proves mèdiques». El centre, per la seva banda, va preferir no fer declaracions.