L'Ajuntament de Tossa de Mar haurà de precisar l'execució del pla d'inundabilitat. La Comissió d'Urbanisme de Girona li ha demanat al consitori que expliqui millor les modificacions del Pla General en diversos àmbits del municipi.

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va explicar per exemple que el pla «deixa part de l'eixample i del nucli antic pendent de resoldre la inundabilitat».

L'Ajuntament de Tossa de Mar va encarregar un estudi per saber quines zones del municipi eren susceptibles a ser inundables en cas de grans precipitacions. L'objectiu era poder saber on es podria edificar i, de la mateixa manera, on ja està edificat es fixa, per exemple, que les plantes baixes no es poden destinar a habitatges.

En base aquest estudi, l'ajuntament ha enviat a la comissió d'urbanisme unes modificacions del pla general en diversos àmbits amb l'objectiu d'aplicar les prescripcions de l'estudi.

Solà va explicar cadascuna de les modificacions i, per exemple, va apuntar que a Can Pericàs. «S'ha de reudir l'edificabilitat perquè part és inundable».

Usos, no llicències

El planejament de Tossa de Mar -va concretar- vol potenciar els usoso hotelers per sobre del residencial. En aquest sentit, Pere Solà, va concretar que la comissió d'Urbanisme ha prescrit que a l'ajuntament la necessitat de dir què és residencial i que no: «L'ús no va en funció de la llicència que s'ha donat sinó que ba en funció del que diu el mateix pla».

Un altre exemple és a Can Truges. El director general va explicar que en l'anterior pla el sector constava com a sòl no urbanitzable i ara és urbanitzable i es preveu fer-hi un hotel. En concret aquest equipament preveu 9.000 metres quadrats de sostre edificable i 7.000 més sota rasant.

D'altra banda, la Comissió d'Urbanisme de Girona va emetre un informe favorable al pla de millora urbana de la Mar Menda de Tossa de Mar. Pere Solà va explicar que preocupava una edificació que si es construïa podia pertorbar la visió del turó.