Els instituts participen en un projecte per formar professors de secundària perquè promoguin, entre el seu alumnat, actituds contra el model masculí imperant i afavoreixin el lideratge i la igualtat per a les dones en el futur.

L'Obra Social La Caixa promou el projecte "No siguis Manolo, no siguis Maripili", a través del Programa d'ajuts a iniciatives socials, que impulsa l'àrea de Lideratge Femení ESCI-UPF amb col·laboració del Departament d'Ensenyament. Un centenar de centres de secundària participaran en una primera fase experimental. A Girona, Ensenyament ha seleccionat 10 centres: La Salle, Maristes, Vedruna, Pare Coll i els instituts Carles Rahola, de Girona; Vallvera de Salt, Puig Cargol de Calonge, s'Agulla de Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Josep Brugulat de Banyoles.

L'objectiu del programa és trencar amb els comportaments estereotipats en homes i dones. Una de les seves responsables, l'experta de la Universitat Pompeu Fabra Carme Garcia Ribas, va explicar que es vol "sensibilitzar primer als professors per després facilitar-los eines per identificar aquests comportaments i promoure reflexions conjuntes amb els alumnes".