Joan Bernat encapçala per primera vegada la llista del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Lloret. El PSC, amb cinc regidors, ha estat a l'oposició.

Com valora els quatre anys del govern?

El govern de CiU ha fet una política on no ha prioritzat les persones. Ha projectat grans infraestructures com el teatre o el sociocultural, que a més arriben amb un retard i un sobrecost molt important, que hipotecaran el futur de Lloret de Mar. Penso que això no és governar per les persones en un context de crisi com el que estem vivint.

I com valora la tasca d'oposició que ha fet el PSC?

Hem patit una majoria absoluta i evidentment així és molt díficil fer oposició. No han volgut concensuar les coses i no s'ha pogut treballar en aquest sentit. Ha estat una oposició difícil.

Creu que la seva entrada com a cap de llista pot ser un revulsiu per als socialistes a Lloret?

Nosaltres millorarem els resultats respecte de les anteriors eleccions. Hi ha ganes de canvi i de revolució política i que es produeixi aquest tomb en el govern de Lloret.

Quins són els teus punts forts com a candidat?

Doncs la renovació, la capacitat de lideratge. Em presento amb un equip renovat, amb il·lusió, amb idees noves i crec que jo seré capaç de consensuar les coses i aconseguir que hi hagi més participació. Crec que nosaltres hem de treballar en aquest sentit.

A nivell de partit, què proposeu per aquestes eleccions?

Treballar per les persones i una nova manera de fer política, comptant més amb la gent i amb eines de participació ciutadana. I sobretot amb una priorització per la dinamització econòmica i aconseguir generar ocupació. I en una població eminentment turística com la nostra cal diversificar l'oferta i buscar la desestacionalització per allargar la temporada.

Heu criticat els canvis en el passeig i la mobilitat. Què proposeu en aquest sentit?

Recuperarem el doble sentit de circulació del passeig. Creiem que la reforma que s'ha plantejat no ha estat positiva i encara hem tingut més problemes de mobilitat. Han fet la reforma del passeig sense que estigui la variant nord, que és el que havia de descongestionar el trànsit. Han començat la casa al revés. També plantejarem una reforma de la façana marítima i de Just Marlés.

Finalment, amb qui estaria disposat a formar govern?

No vull governar a qualsevol preu, però estem disposats a parlar amb tothom. Però està clar que ens costaria pactar amb CiU, perquè és el responsable de moltes decisions que critiquem.