Un jove d'uns 19 anys i de nacionalitat alemanya va morir ofegat a les aigües de la platja de Lloret de Mar situada just davant de l'Ajuntament. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís el dissabte a la nit, però el mal temps i la mala mar van fer difícils les tasques de recerca, que van durar tota la nit, i Salvament Marítim no va localitzar el cos de la víctima fins a dos quarts de nou del matí d'ahir diumenge. Segons fonts dels Bombers, el noi hauria entrat a l'aigua per banyar-se al voltant de les onze de la nit, però les fortes onades el van arrossegar i no en va poder sortir.

El jove anava acompanyat d'un grup de joves alemanys, que van llançar-se a l'aigua malgrat el fort onatge que hi havia. El noi no va poder sortir de l'aigua i les onades el van arrossegar mar endins. Els Bombers van rebre l'avís a tres quarts d'onze de la nit i es va muntar un operatiu juntament amb Mossos, efectius de Salvament Marítim, Policia Local, efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil.

La mala mar, però, va complicar les tasques de recerca, que van durar tota la nit, i fins ahir diumenge al voltant de dos quarts de nou del matí no es va localitzar el cos de la víctima a la platja de Fenals, aproximadament a un quilòmetre d'on s'havien banyat els nois la nit anterior. Un cop recuperat el cos i retirat de l'aigua, es van dur a terme tots els procediments judicials pertinents.??

Una imprudència juvenil

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, va assegurar que es tracta d'una "imprudència de joventut", ja que la bandera vermella onejava a la platja des de primera hora del matí de dissabte, fet que significa que la gent estava alertada dels perills de la mar. "És del tot incorrecte anar-se a ba?nyar de nit tenint en compte l'avís que hi ha, però quan ets jove a vegades no veus els límits de la seguretat, i en aquest cas era una mar que és traïdorenca", va remarcar Crespo.

L'alcalde de Lloret de Mar va explicar que tant Protecció Civil, la Policia Local i els serveis d'emergències de la Generalitat van fer tot el possible per recuperar el jove i fins i tot un policia local es va llançar a l'aigua per intentar rescatar-lo, però va haver de sortir perquè era impossible.

Crespo va lamentar la mort i va donar el condol a la família del noi, que acabava d'arribar al municipi juntament amb un grup d'amics per passar uns dies de vacances. El Servei d'Emergències Mèdiques, per la seva banda, va desplaçar un equip de psicòlegs per atendre els amics del jove.