Els jubilats de Lloret de Mar són els primer a estrenar la nova casa de la cultura de la plaça Pere Torrent, ja que és en aquest equipament on a partir d'ara tindran la seu del Casal del jubilat. Ahir a primera hora del matí, nombrosos jubilats es van acostar al nou espai, que compta amb diversos serveis i tarifes preferents destinats a aquest col·lectiu.

Amb aquest trasllat del casal es dóna el tret de sortida a aquesta nou equipament cultural, que és un edifici que no sols acull aquest servei destinat a la gent gran sinó també s'hi ubicarà l'escola d'adults, el departament de Benestar i Família i la biblioteca municipal.

El Casal del jubilats que s'allotja a la nova sala de la casa de la cultura compta amb cafeteria, sala d'escacs i lectura, sala de manualitats i dues sales polivalents on es realitzaran conferències o sessions de cinema, entre d'altres.

Pel que fa a la resta d'equipament, destaca la nova biblioteca, que que serà deu vegades més gran que l'actual i comptarà amb prop de 3.000 metres quadrats, repartits en tres plantes. I també tindrà sales d'estudi, de reunions, una aula d'aprenentatge multimèdia, una sala polivalent, una aula taller i una cafeteria, tot al voltant d'una sala d'exposicions. Aquesta nova biblioteca es troba en la part final de la posada apunt, ja s'hi han col·locat els llibres en el seu interior i en breu es portarà a terme la inauguració.

La nova casa de la cultura de Lloret de Mar és una obra que porta més de dos anys de retard si bé s'ha trobat amb alguns entrebancs, entre els més recents, una fuita d'aigua en una canonada va provocar la caiguda de part del sostre d'un despatx de l'assistència social.

A banda de la casa de cultura pròpiament dita, l'Ajuntament també vol donar una nova imatge a l'espai coincidint amb la posada en funcionament d'aquest equipament i ha retirat les pèrgoles de ferro de la plaça Pere Torrent i la idea és mantenir les grades i en un futur, també es vol canviar els accessos al pàrquing subterrani.