Lloret demana a Costes que replantegi tot el projecte d´estabilització de la platja

Els "dics emergents" de les vuit propostes han estat l'element determinant per rebutjar-les. La demolició de 2.500 metres era negociable

02.06.2011 | 02:00

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha comunicat a la direcció general de qualitat i avaluació ambiental del Ministeri de Medi Ambient que rebutja totes les propostes sobre el projecte d'estabilització de la platja, li demana que el replantegi per trobar una alternativa i deixa la porta oberta al diàleg. Segons responsables del consistori, el principal escull per acceptar les diferents propostes de Costes han estat els "dics emergents", ja que modificarien la imatge del municipi, el seu element més important de cara al turisme. El consistori ha comunicat la decisió després de fer una reunió amb totes les entitats de Lloret que van rebutjar el projecte per unanimitat.
El regidor de platges de Lloret, Santiago Ontañón, va explicar que l'Ajuntament ja ha respost a Costes sobre el projecte d'estabilització. "Després d'estudiar les vuit alternatives, en la resposta vam dir que, a causa que totes preveien els dics emergents i això lògicament modificaria la imatge d'una població de sol i platja, no estàvem disposats a pagar aquest preu", va assenyalar Ontañón. Segons el regidor, els dics eren visibles, ja que eren emergents i quedaven a uns 100 metres de la costa, de manera que canviaven la imatge de la platja del poble que és el principal punt d'interès i venda a l'exterior en ser una població turística de costa.
Aquest, doncs, va ser l'element que va fer rebutjar a totes les entitats i representants polítics el projecte. "S'ha preferit carregar amb els costos de les basculacions de la sorra de la platja amb els temporals, però mantenir la imatge de Lloret", va explicar Ontañón.
Les propostes tenien en compte un altre element conflictiu, que era la demolició de 2.500 metres del passeig i el pàrquing de Sa Caleta que passarien a ser platja. Segons Ontañón, però, estaven disposats a negociar-ho. "No hi havia un rebuig total per haver de retornar els 2.500 metres a la platja. Això sí, tenia un cost molt elevat, però estàvem disposats a parlar", va afegir.

Més participació
Per altra banda, els responsables de l'Ajuntament van demanar a Costes en l'escrit que voldrien haver pogut participar en la redacció. "També vam fer especial esment en l'escrit que els tècnics de l'ajuntament no havien participat a la redacció del projecte", va destacar. Lloret, doncs, està disposada a seguir conversant amb Costes per poder trobar una solució a l'estabilització de la platja. "Hem deixat la porta oberta per poder seguir parlant i trobar un projecte alternatiu", va comentar Ontañón. El projecte definitiu voldrien que tingués dics submergits, de manera que no perjudiqués la imatge del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

Es consolida com l'aeroport català que més creix en usuaris en relació al mateix mes de l'any passat

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

La iniciativa ha permès incorporar de la cirurgia pediàtrica a l'Hospital d'Olot

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Un nou parc infantil situat a tocar de l'escola Vall del Terri acaba d'entrar en servei i, quan...

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Es limita la batuda a un màxim de vuit tórtores i vint guatlles per persona i dia · Es podrà caçar...

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El partit animalista es queixa de l'ús de camèlids i dromedaris en l'espectacle i remarca que la...

Enllaços recomanats: Premis cinema