L'Hotel Empordà de Figueres, conegut també pel Motel, ha fet un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), una suspensió temporal de contracte que afecta la meitat de la plantilla. 19 dels 39 treballadors podran estar sense treballar entre 65 i 115 dies, repartits al llarg d'un any i mig. El motiu de la mesura hauria estat el descens de les reserves per la crisi econòmica. La Generalitat ha autoritzat l'expedient de regulació que es començarà a aplicar dilluns.

El secretari general de la secció sindical d'UGT, David Paraire, ha explicat que l'empresa el podrà anar aplicant en moments puntuals en què consideri que hi ha una reducció de la feina. L'acord especifica que l'empresa pot aplicar-lo amb 48 hores d'antel·lació donant avís als treballadors afectats tant per posar-los a l'atur com per reincorporar-los a la feina. L'ERO no afectarà ni el personal de cuina ni els de la recepció. David Paraire lamentava que dilluns l'establiment de restauració celebra 50 anys, just el dia en què es comença a aplicar l'ERO.

L'Hotel Empordà és un dels establiments emblemàtics de restauració de Figueres. Josep Mercader, una figura important de la gastronomia, va fundar el restaurant el 1961. És un establiment de gestió familiar que dirigeix actualment Jaume Subirós. L'establiment, que disposa d'hotel i restaurant, va ser sotmès l'any 2005 a una reforma.