Els Mossos d'Esquadra de Trànsit van detenir, el passat 2 de juny, quatre persones que suposadament portaven a terme pràctiques de contraban de tabac. Els quatre detinguts, repartits en dos cotxes, van fer aixecar les sospites dels agents quan un dels automòbils va intentar esquivar bruscament el control, situat a la carretera N-260 a l'alçada de Planoles (Ripollès), en veure que els agents feien l'alto a l'altre vehicle. En total, al cotxe hi portaven uns 12.000 euros en cigarretes.

Cap a un quart d'una del migdia, els agents van aturar un Peugeot 605 amb matrícules franceses. En veure la maniobra, un altre cotxe, també francès, un Seat León, va fer un brusc avançament per esquivar el control i va marxar a gran velocitat. Així, els agents van alertar altres patrulles perquè localitzessin el León. Mentrestant, els agents van indentificar el conductor del 605, que va resultar ser un veí de Nimes (França) d'0rigen magrebí, de 49 anys i sense antecedents a l'Estat espanyol. En veure que l'home estava nerviós, li van fer obrir el maleter per escorcollar-lo. Dins hi van trobar 302 cartrons de Camel i 29 més de Pall Mall. L'home va quedar detingut en virtut d'un delicte de contraban i ha entrat a presó.

Mentrestant, una patrulla de seguretat ciutadana de Ripoll aconseguia interceptar el León escàpol i detenia les tres persones que l'ocupaven, també veïns de Nimes d'origen magrebí i de 29, 25 i 27 anys. Se'ls va trobar uns 600 euros en efectiu i cinc telèfons mòbils. En considerar acreditat que operaven conjuntament amb l'ocupant de l'altre vehicle, se'ls acusa també de contraban. En aquest cas, el jutge va dictar per a ells llibertat amb càrrecs.