La fiscal demana sis anys de presó per a Marc E.R., que ha estat jutjat avui a l'Audiència de Girona (Gironès) acusat d'haver trencat una ampolla al cap de la seva nòvia i de trencar la mandíbula d'un cop de puny a una amiga de la parella, que va intercedir per defensar a la jove.

Els fets van tenir lloc l'1 de novembre de 2007, quan el processat, veí de Santa Coloma de Farners (Selva) i la seva parella, Yolanda G. van estar tot el dia a la casa de la seva amiga, Patricia V. bevent alcohol i consumint drogues.

En el judici celebrat avui, a més de no coincidir les versions, els tres implicats s'han acusat entre ells.

Marc E.R. i Yolanda G. mantenen que van ser les dues dones les que es van barallar i que l'acusat no va participar en la discussió.

Segons la versió de la parella, Patricia V. volia mantenir un "trio" i com que no li van fer cas va assestar un cop amb una pesa de dos quilos al cap de la seva amiga, qui li va pegar per defensar-se.

Això no obstant, la fiscal concedeix credibilitat al relat de Patricia V. i considera que, en un moment donat, mentre Patricia es trobava al bany, l'acusat es va embrancar en una discussió amb la seva nòvia a la cuina per un tema d'infidelitats i li va trencar una ampolla de vidre al cap.

En entrar a la cuina i veure el succeït, Patricia V. va trucar als Mossos d'Esquadra per alertar-los del que passava i, segons el seu relat, el processat li va assestar un cop de puny que li va trencar la mandíbula.

A continuació, segons Patricia, la parella se'n va anar del pis deixant l'amiga a terra.

En el seu informe, la forense que va inspeccionar les dues dones ferides ha mantingut que Yolanda G. no tenia cap ferida al cap destacable, encara que li hagués sortit sang, i que el trencament de la mandíbula de Patricia V. "es podria correspondre amb un cop de puny assestat amb molta força i violència".

La fiscal sol·licita per al processat, un any de presó per un delicte de maltractament a la seva parella, i cinc per un delicte de lesions contra l'amiga de tots dos.

També li demana una indemnització per a Patricia V. de 4.362 euros i de 7.098 euros per les seqüeles pel trencament de mandíbula.

Patricia V., que s'ha personat com a acusació particular, demana cinc anys de presó i la mateixa indemnització que la fiscalia.

De la seva banda Yolanda G., acusa Patricia V. d'una falta de maltractament d'obra i li demana una pena de sis dies de localització permanent.