L'Ajuntament de Tossa de Mar acaba d'aprovar un nou pla de sanejament econòmic financer, el tercer en només cinc anys. Aquest nou pla ve marcat per la mala situació econòmica que pateix aquest consistori i que, entre els temes més destacats, inclou que cal concertar dues operacions de crèdit que sumen prop de 3 milions d'euros.

El nou Pla de Sanejament té l'objectiu de millorar la situació econòmica i per una banda, el nou Pla marca l'austeritat que haurà de seguir l'Ajuntament per anar recuperant, de mica en mica, la normalitat econòmica. I és que segons assgura el nou equip de govern de Tossa, format per TU i PSC, s'ha trobat l'Ajuntament en una situació econòmica "lamentable". En línies generals, la regidora d'Hisenda, Maria Àngela Pujals (TU) afirma que hi ha 4,4 milions d'euros en factures pendents de pagament.

Ahir la nit, a banda d'aprovar-se aquest pla de sanejament econòmic financer, l'Ajuntament de Tossa va presentar el seu pressupost per a l'any 2011-ja que s'anava amb pressupostos prorrogats-, un compte que suma 10.072.142 euros i que ve marcat per la mala situació econòmica i, segons el consistori, no hi podrà haver inversions directes en aquest exercici. D'altra banda, la regidora d'Hisenda explica que el dese?quilibri previst entre ingressos i despeses d'aquest any serà de 1.142.566 euros i que s'agreuja, diu el consistori, si s'acumula el desequilibri que hi va haver el 2010, ja que augmenta en uns 3 milions d'euros.

Crítica a la gestió de CiU

La regidora també destaca que el dèficit d'exercicis anteriors acumulats s'aproparà als 2 milions d'euros i posa d'exemple de la mala gestió de l'anterior govern que l'any passat va preveure reduir les despeses en serveis un 20 per cent, però, en canvi, no es va negociar amb les empreses afectades i aquestes van continuar facturant els preus contractats.

Per tot això, M. Àngela Pujals recorda que l'anterior equip de govern de CiU no va complir amb els anteriors Plans de Sanejament imposats des de la Generalitat i tampoc amb les recomanacions que feia, des de l'any 2009, el Departament d'Intervenció de l'Ajuntament per augmentar els ingresssos.

La regidora d'Hisenda afirma que "vista la situació econòmica municipal, calia aprovar un nou Pla de Sanejament, que serà el tercer per Tossa en cinc anys". Unes mesures, que al seu parer, s'haurien d'haver pres "ja l'any 2009, tal i com recomanava el Departament d'Intervenció".