Els sindicats i el Tribunal Laboral no van arribar a cap acord a la reunió celebrada ahir, segons va explicar el responsable de transport sanitari de la UGT de Catalunya, Lluís Pérez. Així, els representants dels treballadors mantenen la convocatòria de vaga indefinida a partir del 26 de juliol en el sector del transport sanitari urgent.

De totes maneres, està previst que els sindicats es trobin avui amb algun representant del Departament de Salut per tal d'avançar en la negociació. Pérez va explicar que la seva principal demanda és que no s'apliquin retallades en aquest àmbit ja que això repercuteix en la qualitat de l'atenció.

A banda d'aquesta vaga, dimarts el transport sanitari, tant urgent com no urgent, va iniciar una vaga de 4 dies que ha d'acabar avui. Pérez va considerar "molt desafortunades" les declaracions del conseller de Salut, Boi Ruiz, fetes els darrers dies sobre aquesta qüestió i va criticar que "sembla que no vagi amb ell" l'assumpte.

El conseller va destacar dimecres la "irracionalitat" que, per a ell, suposa que s'hagi convocat una vaga indefinida en el transport urgent per "defensar el malat" i "es punxen rodes d'ambulàncies" i "s'impedeix" la circulació d'ambulàncies "amb piquets". El portaveu sindical va desmentir aquestes acusacions, que van reiterar des de la patronal Unió Catalana d'Hospitals (UCH), que va assegurar que s'estan produint "boicots i retencions" als vehicles que realitzen els serveis mínims, especialment a les comarques del Vallès. La Unió va lamentar "la situació de conflicte" i va encoratjar les parts a arribar a un acord, tot posant-se a la seva disposició.

Ahir, la Unió Catalana d'Hospitals va demanar que cessi com més aviat millor la vaga del transport sanitari "perquè el comportament d'una minoria està causant problemes en l'activitat assistencial de molts centres hospitalaris". La patronal va lamentar aquest conflicte i que "les actituds i comportaments d'una minoria, que entenem que no representa el sentir del col·lectiu i que impedeix la mobilitat de les ambulàncies i dels treballadors, generi perjudicis i problemes innecessaris als usuaris".

Altercats de minories

La Unió Catalana d'Hospitals va assegurar que "els comportaments d'aquesta minoria estan alterant el bon funcionament dels centres associats, especialment dels hospitals de la zona del Vallès, on s'han boicotejat i retingut vehicles que estan realitzant els serveis mínims".