El nou alcalde de Vidreres, Jordi Camps, cobrarà un 30% més del que cobrava l'anterior batlle de la localitat, tot i que els regidors de govern tindran una lleugera baixada. Camps tindrà un sou mensual net de 2.308 euros a diferència dels 1.740 que rebia l'exalcaldessa Ruth Rosique. Les noves retribucions es van aprovar en el ple municipal d'ahir al vespre i preveuen un augment de 10 euros en les indemnitzacions dels regidors.

Camps serà l'únic membre del govern amb dedicació exclusiva amb un sou de 32.700 euros nets anuals. L'altre membre de l'executiu amb una retribució descada serà el regidor Eduard Adrobau, que tindrà dedicació parcial i cobrarà 1.100 euros nets al mes, fet que suposarà un sou de 15.600 euros anuals. "Ens hem basat en el que dictamina l'Associació Catalana de Municipis, tot i que disminuint una mica el que marcava allà", va destacar Camps. De tota manera, l'alcalde de Vidreres va assegurar que preferiria que fos la Generalitat qui marqués els sous de tots els alcaldes en funció del nombre d'habitants i d'elements d'aquest estil. "Ens agradaria que fos la Generalitat qui ho estipulés", va afirmar Camps.

Segons va destacar Camps, la resta de regidors del govern cobraran menys del que ho feien els de l'executiu anterior -al voltant de 840 euros-, ja que no precebran res per assistència a ple ni a les comissions informatives. "Els nostres regidors cobraran menys i a canvi nosaltres cobrarem més en funció de les responsabilitats", va defensar Camps, que va assegurar que la partida global és la mateixa que tenia el govern anterior. Per altra banda, s'ha augmentat la indemnització per cada regidor de l'oposició de 30 a 40 euros.

L'exalcaldessa de la localitat, Ruth Rosique, es va mostrar molt indignada per l'augment de les retribucions de l'alcalde i del regidor amb dedicació parcial. "Estem molt indignats perquè facin aquest augment en temps de crisi. No ens sembla bé, que el primer que facin en arribar a l'Ajuntament sigui apujar-se el sou. Són molt valents per fer-ho", va afirmar Rosique. "Mai m'havia dit que cobrava poc, tot i que coincidíem als plens", va assegurar l'exalcaldessa. "Van dir que el primer que farien seria abaixar els impostos i el primer que fan és apujar-se el sou. Ja veurem com ho fan", va concloure.