Les urgències nocturnes dels CAP de la Selva interior es ?tancaran cap a mitjan setembre segons van comunicar ahir responsables del departament de Salut als ?alcaldes afectats en una reunió entre les dues parts. Així, doncs, en poques setmanes les urgències de nit a la Selva interior, que són a partir de les nou del vespre i fins les vuit del matí, es concentraran al CAP de Santa Coloma de Farners. Per altra banda, Salut va ?informar que posarà en marxa un servei de metges localitzats que faran atenció a domicili en aquestes zones on es tancaran els CAP.

En poques setmanes, doncs, el CAP de Santa Coloma donarà servei de manera presencial durant les nits a la resta d'àrees bàsiques de la Selva: Arbúcies-Sant Hilari, Breda-Hostalric, Santa Coloma-Vilobí i Sils-Vidreres, que es quedaran sense urgències nocturnes. El delegat territorial de Salut, Josep Trias, va explicar que aquesta reordenació es deu bàsicament a dos factors: Que "les freqüències en aquests caps són molt baixes" i la voluntat de "potenciar l'atenció domiciliària". Per altra banda, Trias va explicar que hi haurà diversos metges localitzats a cada zona i en cas d'urgència podran fer atencions a domicili. Encara els falta acabar de localitzar un metge a la zona de les Guilleries i, per això, es podria endarrerir una mica més la supressió de les urgències nocturnes.

Trias va avançar que serà el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) qui gestionarà tot el servei. Quan es rebi una trucada, des del SEM es decidirà si cal enviar una ambulància, avisar un dels metges localitzables perquè vagi al domicili o si s'aconsellarà la persona per telèfon mateix.

Segons va explicar Trias, la reordenació permetrà que el servei sigui "eficient" i doni "la màxima resposta amb rigor" i al mateix temps permetrà que sigui un "sistema sostenible".