El grup d'ICV-EUiA, a l'oposició de Blanes, va demanar ahir públicament -i ho farà també per escrit- una sessió de treball "sense límit de temps" entre tots els grups de l'Ajuntament per conèixer la situació real econòmica del consistori blanenc i que tots els partits hi puguin intervenir. A més, va recordar que el nou equip de govern, que està en minoria, no pot actuar sol.

El portaveu del grup, Joan Salmeron, va destacar que des que el PSC va arribar al govern estan assistint a una sèrie de decisions que els "preocupa molt" i, per això, van demanar la sessió de treball "sense límit", que els permeti conèixer la situació real econòmica de l'Ajuntament. Entre les decisions, Salmeron va destacar que s'han acomiadat sis persones i d'entre les quals cinc són de l'àrea d'esports. "Potser és que es va cap a la privatització", va especular. A més, va afirmar que s'han fet remodelacions internes que ara no tenen cost, però que en tindran en un futur, quan es faci la valoració de llocs de treball, i que s'estan augmentant preus de serveis com el transport o la intenció de fer-ho en l'aigua i les llars d'infants. Salmeron va afirmar que "no s'ha volgut fer un pressupost per 2011 perquè el forat és molt gran".

Per altra banda, Salmeron es va mostrar satisfet per l'acord assolit entre els treballadors i la Corporació de Salut de la Selva per retirar l'ERO, però va anunciar que les mobilitzacions no acabaran mentre no es resolguin tres qüestions: el trasllat de la ginecologia i la pediatria a Calella i la pèrdua d'una ambulància. Tot i que va dir que potser la pediatria no es traslladarà. A més, també va assegurar que "no poden sortir d'aquesta batalla" sense conèixer els comptes de la Corporació i que ho demanaran a través de l'Ajuntament, que forma part de l'ens, i del Parlament.

Finalment, el grup es va voler felicitar, perquè una moció seva ha servit perquè la biblioteca s'obri aquests dies pels exàmens de setembre. Però tenen la intenció de demanar-ho també al gener.