Els aldarulls que hi ha hagut aquest estiu a Lloret de Mar podrien arribar a afectar la imatge del sector del turisme espanyol. Així ho va afrimar ahir el secretari general de Turisme de l'Estat, Joan Mesquida, que va restar importància als incidents del juliol i agost a la població de la Selva, però al mateix temps va reconèixer que en elevar-se a la categoria de notícia poden arribar a perjudicar la imatge del turisme espanyol.

Mesquida va fer aquestes declaracions en el marc d'una roda de premsa en què va parlar de les previsions del sector per aquest 2011. En aquest sentit, va assegurar que Espanya tancarà l'any amb un creixement interanual del 6% en el nombre de turistes estrangers, fins arribar als 56 milions, si no succeeix "res anormal" en l'últim trimestre de l'any. L'increment que experimenta Espanya -un 7,4% fins al juliol- supera el creixement mitjà del 6% en el turisme internacional a Europa registrat en el primer semestre de 2011, que a la seva vegada supera en un punt percentual la mitjana mundial.

En ser preguntat pels inicidents que hi ha hagut aquest estiu a Lloret de Mar, Mesquida va restar-hi importància i va afirmar que es tracta de només uns centenars dels 56 milions de turistes que poden arribar a Espanya el 2011. Malgrat això, el secretari general de Turisme va reconèixer que en elevar a la categoria de notícia aquests aldarulls es pot arribar a perjudicar la imatge del sector del Turisme espanyol.

Cal recordar que des que es van produir els aldarulls, l'Ajuntament està treballant intensament per recuperar la bona imatge de la localitat, aprovant mesures de seguretat, controlant tota la zona de l'oci nocturn i modificant ordenances. En aquest sentit, fa pocs dies es va reunir amb els comerciants indis, perquè aquests deixin de vendre megàfons i punters làser.