Deu directius d'agències de viatge russes han visitat Lloret de Mar per conèixer l'oferta d'aquest municipi en els segments de turisme familiar i de congressos. A Lloret, el turisme de Rússia representava a l'agost de 2010 el 7,7 per cent del total de visitants, mentre que el mes passat la xifra havia augmentat al 9,4 per cent. Un fenomen similar s'ha produït en el conjunt de Catalunya, on en només un any el turisme rus ha passat de ser el vuitè en importància (entre els estrangers), amb el 6,28 per cent, a convertir-se en el cinquè, amb el 8,56 per cent. De fet, Lloret de Mar fa quinze anys que treballa per atreure turisme rus, a través de la participació en fires internacionals, i de diferents campanyes dirigides a aquell important mercat emissor.

Les mateixes fonts lloretenques precisen que la principal motivació dels turistes russos que visiten aquest municipi de la Costa Brava són el sol i la platja, que pernocten uns dies en establiments de categoria superior i destinen una part important de la despesa a excursions culturals. A més, suposa una diversificació en els mercats d'origen del turisme, un factor que les destinacions turístiques sempre busquen.

Aquest viatge de directius ha estat coordinat per l'Agència Catalana de Turisme, el Centre de Promoció Turística de Catalunya a Moscou i per Lloret Turisme.