Els principals municipis de la comarca de la Selva presenten una notable recuperació després de les caigudes registrades l'any 2010, en gran part gràcies al sector serveis i al turisme, que ha augmentat enguany. Aquesta recuperació és especialment contrastada a Lloret de Mar (lligada al turisme) i a Riudellots de la Selva (que en aquest cas té un fort component industrial), però també a Blanes, Santa Coloma de Farners i Maçanet. Per contra, hi ha diverses poblacions de la Selva interior que empitjoren els registres respecte 2010, com ara Vilobí d'Onyar (molt lligat a la baixada de passatgers de l'aeroport), Arbúcies, Sils, Vidreres, Caldes de Malavella o Sant Hilari Sacalm. Les dades es van conèixer ahir durant la presentació de l'Informe econòmic de la Cambra de Comerç de Girona de la comarca de la Selva. "La situació a la Selva no és positiva, però gràcies al turisme es mantenen en uns termes millors que a la província", va destacar el cap de l'àrea econòmica de la Cambra, Pere Busquets.

L'informe posa de manifest, doncs, que les afiliacions a la Seguretat Social a Lloret augmenten un 5,3% respecte el 2010; a Riudellots, un 7,9%; a Santa Coloma pugen un 4,7% i a Maçanet, un 4,6%. Finalment, a Blanes augmenten només un 1,5%. En canvi, Vilobí, per exemple, registra una baixada del 10,5%, en part per la baixada de passatgers a l'aeroport; Vidreres baixa un 6,3% i Arbúcies, un 5,8%. La taxa d'atur a la comarca es manté per sobre de la resta de la província i presenta un fort component estacional.

D'altra banda, en general les tendències econòmiques de la Selva són molt similars a les de la província, tot i que el turisme i el sector serveis, en els darrers mesos a la comarca han augmentat molt més i creen ocupació neta, segons va destacar Busquets. El sector de la construcció, però, baixa una mica més que al conjunt de Girona.

A més, l'informe també destaca que des del 2000, la població a la comarca de la Selva ha augmentat un 42%, mentre que a la província de Girona només ha pujat un 29%. Tot i l'augment de població, però, la renda per càpita mitjana de Girona continua sent més alta que la de la Selva i, de fet, s'ha incrementat el diferencial en els darrers anys. A la Selva, ha augmentat un 37% i la mitjana de la província ha pujat un 44%, de manera que ara hi ha una diferència del 7,4%, que contrasta amb el 2,9% de l'any 2000.