El nou govern de Blanes vol aprofitar les infraestructures dels pavellons vells per treure'n el màxim benefici mentre no es tirin a terra i, per això, s'hi faran petites inversions que permetin millorar amb pocs recursos unes instal·lacions ja "aixecades i amortitzades". Segons va explicar l'alcalde de la localitat, Josep Marigó, un cop arreglats, els pavellons podrien servir per acollir diferents tipus de fires artesanals, comercials o de mostres, tot i que encara s'estan estudiant possibles usos. A més, la idea del govern és poder dinatmitzar tota la zona de l'entorn amb aquestes petites accions.

Els pavellons vells de Blanes es van clausurar quan es va posar en funcionament la nova Ciutat Esportiva, ja que a l'Ajuntament se li feia insostenible el manteniment de les dues instal·lacions. De fet, la idea del govern anterior, i també de l'actual -tot i que no se sap quan-, és acabar tirant a terra aquestes instal·lacions. Mentrestant, però, el nou govern, fent petites inversions, vol poder treure un benefici als pavellons i intentar "dinamitzar" econòmicament tot l'entorn, ja que s'hauria deteriorat en els darrers mesos. "Ens trobem que des que són tancats els pavellons vells, s'ha anat morint tot el sector comercial de l'entorn", va explicar l'alcalde, Josep Marigó. I per això, va destacar el batlle, se li vol donar un impuls a aquestes infraestructures que puguin servir d'espurna per generar un cercle virtuós. "Mentre no s'hagin de tirar a terra, els hem d'aprofitar de la millor manera", va afirmar Marigó, que va afegir: "Amb la mínima inversió volem treure el màxim benefici".

La primera d'aquestes petites inversions que preveu fer l'Ajuntament és l'arranjament d'uns 2.300 metres quadrats a la zona de davant del pavelló, que dóna a mar, a la plaça Països Catalans, i part de la façana que hi ha en aquesta zona. Aquestes obres, amb un cost d'uns 440.000 euros, es van aprovar en el darrer ple, aprofitant part d'una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de 320.000 euros.

Un cop fets aquests treballs, el consitori buscarà quins usos se li poden donar. De moment, encara s'està estudiant, però Marigó va avançar que els pavellons podrien ser la seu de diferents tipus de fires. "Estem estudiant diferents usos que els podríem donar, un cop estigui la zona remodelada, i el que es podria fer és que en aquestes instal·lacions es facin activitats firals de tipus comercial o mostres", va apuntar el batlle.

Millorar l'aparcament

Per altra banda, l'alcalde de Blanes va anunciar que estan treballant per poder treure a concurs la gestió de tota la zona blava de la localitat, ja que actualment s'està fent amb una pròrroga de la concessió. En aquest sentit, l'alcalde va destacar que en aquest concurs s'inclourà com a condició arreglar l'aparcament del pavelló vell i, per tant, serà una petita inversió més per "dignificar tota la zona". Cal recordar que durant els darrers estius aquest aparcament ha funcionat com una zona blava més. La idea del govern, però, és que quan es faci nou sigui un aparcament de llarga durada. "Volem que l'aparcament del pavelló pugui ser d'aquests de llarga durada. És a dir, que els cotxes s'hi puguin estar moltes hores o fins i tot un dia o més", va explicar l'alcalde. Marigó va destacar que l'entorn del pavelló "és un espai molt potent per Blanes que cal dignificar i dinamitzar".