El director del Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, nega rotundament que les retallades que el Govern ha aplicat en matèria d'educació per ajustar-se al pla d'austeritat hagin perjudicat la qualitat de l'ensenyament.

Menys pressupost significa ?menys qualitat educativa?

Radicalment no. S'ha vetllat en tot moment perquè no es toqués l'essencial. Nosaltres pensem que la base inqüestionable de l'educació són els docents. Si una cosa no s'ha tocat és el professorat, que s'ha mantingut. Hem hagut de reduir, per exemple, en subvencions o ajudes a activitats extraescolars. El transport escolar i menjador obligatori s'han mantingut.

Una de les mesures adoptades ha estat la supressió de la sisena hora.

Pel que fa a la sisena hora, em nego a parlar de retallada. Amb el replantajament de la sisena hora i amb l'esforç que s'ha demanat als docents perquè dins del seu horari facin una hora més de classe hem aconseguit redistribuir els recursos i fer front a la lluita contra el fracàs escolar. A les plantilles dels instituts, s'han augmentat les hores mentre que a les d'infantil i primària també es disposa d'hores per fer el suport escolar personalitzat (SEP). L'objectiu ha estat reforçar aquells alumnes que tenen més necessitat. És una manera d'intentar abordar una problemàtica que teníem redistribuint els recursos dels quals disposàvem.

Aquest curs, la província de Girona té 4.000 alumnes més que l'anterior. En canvi, hi ha el mateix nombre de professors. No és en certa manera una retallada de personal?

Aquest curs s'han contractat el mateix nombre de professors però gràcies a la redistribuicó s'han pogut absorbir els alumnes que hi ha de més i alhora atendre la diversitat i combatre el fracàs escolar.

Menys pressupost significa ?menys inversions en nous equipaments?

En l'actual context, hi haurà un alentiment, que no una frenada, pel que fa a la construcció de centres i edificis.

Què passarà si un centre escolar no pot assumir les factures de despesa corrent?

És important dir que a finals d'any se'ls haurà assignat un 10% menys. S'ha parlat amb totes les escoles. Sempre des dels serveis territorials s'ajudarà en el cas que sigui necessari. L'objectiu és que durant aquest any hi hagi una cura amb el que es gasta.

Les retallades generen rebuig.

La mateixa nomenclatura provoca certa mirada demagògica. Cal recordar que ha estat l'àrea en què -menys s'ha reculat.