El PSC de Blanes, que governa el municipi amb minoria, hauria arribat a un acord amb el PP per aprovar les ordenances fiscals per a 2012, segons van confirmar els dos partits, després que l'oposició en bloc tombés el punt en el ple de dijous al vespre. La proposta dels populars preveu apujar l'IBI un 7%, en comptes del 15% que proposava el PSC, i també preveu una rebaixa de cinc euros en la matrícula i la quota mensual de la llar d'infants. Segons va explicar l'alcalde Josep Marigó també hi ha hagut contactes amb CiU, que es podria sumar al pacte, ja que està disposat a estudiar la proposta. El ple per aprovar-ho serà el dimecres a dos quarts de nou del matí.

Si es compleix el pacte entre populars i socialistes, l'IBI de Blanes s'apujarà finalment un 7%, gairebé la meitat del que tenia previst el govern. La quota fixa mensual de l'aigua pels ciutadans es deixarà amb els increments previstos -1,25? pels residents i 2? pels no residents-, però canvia la dels industrials. En aquest sentit, als càmpings i als "spas" se'ls apujarà l'aigua un 10%, en comptes del 20% previst, i als restaurants, bars i hotels s'apujarà un 5%. La matrícula de la llar d'infants que costava uns 62 euros ara valdrà 75 euros, en comptes dels 80? del Govern. I la quota mensual serà de 135 euros, en comptes dels 140 que es proposaven inicialment. I l'altre canvi destacat serà la taxa de les escombraries. Estava previst que pugés un 6% a tots els comercials i ara serà un 3,2% a hotels, botigues tradicionals, cafeteries i restaurants; un 10% per establiments de menjar ràpid.

Des del PP, es va valorar el pacte com una actuació de "responsabilitat" dels populars, després que el pla de sanejament s'ha?gués incomplert. "Nosaltres no volíem pujar els impostos, però entenem que la situació és difícil, perquè s'havia incomplert el Pla de Sanejament, i, per això, hem decidit fer la negociació i la proposta", va explicar el portaveu del PP, Salvador Tordera. "Ho hem fet pel sentit de la responsabilitat, perquè volem que el poble se'n surti", va destacar Tordera. Segons va destacar el popular, amb aquesta proposta es podran equilibrar les finances en dos anys, en comptes de fer-ho de cop.