L'Ajuntament de Blanes ha decidit acomiadar set dels nou treballadors dels seus mitjans de comunicació locals. Els treballadors es mostren sorpresos per la decisió, com explicava una de les empleades i assegura que l'alcalde, Josep Marigó (PSC), els va anunciar la notícia dilluns i els va dir que eren per "causes objectives econòmiques". Així doncs, quan es facin efectius aquests acomiadaments, la ràdio i la televisió locals es quedaran amb només un treballador cadascuna, les actuals directores, segons van explicar els treballadors.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va assegurar ahir que certament el motiu que ha provocat que l'Ajuntament prengués aquesta decisió són "econòmics" i que li "sap molt greu haver d'acomiadar". Però al seu parer cal canviar "el model de funcionament de l'empresa de mitjans de comunicació i més quan fa anys els serveis tècnics de l'Ajuntament advertien que l'empresa era insostenibile econòmicament".

A partir d'ara, per tant, el model dels mitjans locals de Blanes donarà un bon tomb i, de fet, segons una de les treballadores, la idea que té l'Ajuntament "és retornar a la ràdio de fa anys enrere, fil musical i quatre col·laboradors i ja està i res d'informatius".

Si bé l'alcalde va anunciar que set dels treballadors quedaran fora de l'empresa, encara caldrà fer un Consell d'administració on es votarà la decisió i llavors es comunicarà oficialment la notícia.

Lluita per mantenir la TV

Cal recordar que els mitjans de comunicació locals de Blanes, especialment la televisió, ja van viure un revés quan es va posar en marxa la TDT i, de fet, ara només emetia per Internet tot i que veïns del municipi, partits polítics i entitats van manifestar-se l'any passat per aconseguir que es mantingués en un canal de la TDT. Una sortida que s'havia parlat de compartir amb els municipis de Lloret de Mar i Tossa, però Marigó va dir ahir que finalment la situació econòmica dels pobles ha provocat que no culminés en res.

Finalment, el batlle de Blanes va recordar ahir que aquesta reducció de plantilla no és l'única actuació que està portant a terme l'ajuntament de Blanes per reduir el dèficit sinó que també s'estan "eliminant hores extra, estem reduint al màxim les substitucions i només es fan dels casos justificats", etc. I afegeix que un altre aspecte que també s'està duent a terme és restringir la neteja a les dependències d'edificis municipals "al màxim per reduir entre el 20 i el 30 per cent el seu cost i tot això per anar -nos encanimant a redreçar la situació municipal".