La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) denuncia l'eliminació del 100% dels ajuts del Govern a l'organització i a les AMPAs catalanes, un fet que alerten que afectarà el manteniment d'infrastructures de l'entitat.

A més, la Fapac també avisa del perill de suspensió de pagaments d'algunes associacions de mares i pares d'alumnes que no poden mantenir el servei de menjador perquè la Generalitat encara no ha pagat la subvenció corresponent a l'any passat. Ahir es va celebrar l'assemblea de la Fapac de les Terres de Lleida, on les AMPAs de Ponent van acordar sumar-se a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la igualtat d'oportunitats que pretén evitar discriminació en l'eliminació de la sisena hora a primària.

La Fapac reclama "que el sistema educatiu permeti la plena equitat per tot l'alumnat escolaritzat". L'entitat creu que caldrà reformar la Llei d'Educació de Catalunya per convertir la sisena hora en "una mesura implantada amb caràcter general a l'escola pública".