L'Ajuntament de Blanes i l'entitat la Casa del Poble mantenen un conflicte pel cobrament del lloguer d'uns locals que el consistori tenia arrendats a l'entitat. L'Ajuntament va marxar dels locals el passat 30 de setembre, després de comunicar-li dos mesos abans, però l'entitat no dóna per rescindit el contracte "perquè es va fer unilateralment" i demanen en una reclamació els lloguers dels tres darrers mesos. L'Ajuntament en la darrera Junta de Govern Local desestima la reclamació interposada per Joan Puig, en representació de l'entitat, i no retorna les factures dels lloguers.

Segons es pot llegir en la Junta de Govern Local, l'Ajuntament de Blanes i la Casa del Poble van signar un contracte de lloguer el febrer de 2010 pel qual el consistori passava a ubicar diferents serveis municipals a l'edifici. El lloguer era d'uns 300 metres quadrats entre la planta baixa, l'entresòl i uns magatzems al soterrani i pujava a uns 45.000 euros l'any, segons va confirmar Joan Puig. Dins de les diferents mesures de disminució de la despesa, el consistori va comunicar a l'entitat que abandonava l'edifici el passat mes de juliol i reubicava els serveis municipals en altres llocs, deixant lliures les dependències de la Casa del Poble a partir de l'1 d'octubre.

Des de l'entitat, però, no es va voler donar el contracte per rescindit i no es van agafar les claus, que es van entregar a l'octubre. "Entenem que l'Ajuntament vulgui fer estalvi, però no es pot rescindir el contracte unilateralment. Encara quedaven 2 anys i mig de ?con?tracte", va explicar Puig. Per això, des de l'entitat es va fer arribar una reclamació al consistori sol·licitant el pagament dels mesos d'octubre, novembre i desembre i l'Ajuntament l'ha desestimada.

"No donen per rescindit el contracte perquè s'ha fet unilaterlament. Les coses no es fan així", va afirmar Puig. "I no vam acceptar les claus defensant els drets de l'entitat la Casa del Poble fins que no hi hagués un procés de rescissió de contracte amb un acord entre les parts", va afegir.

Diari de Girona va intentar contactar diverses vegades durant el dia d'ahir amb l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, però no va ser possible. En tot cas, a la Junta de Govern Local, l'executiu defensa la decisió afirmant que "ni el contracte signat el 19 de febrer de 2010 ni la Llei d'arrendaments urbans preveuen cap clàusula penal per rescissió anticipada del contracte". A més, el govern assegura que quan al juliol va comunicar la seva decisió de rescindir el contracte, "l'arrendador no va realitzar cap acte d'oposició" "ni va mostrar la seva disconformitat fins a tres mesos després", en el moment de fer-li entrega de les claus del local, que va rebutjar una altra vegada. Així, doncs, per això el Govern decideix desestimar la reclamació i no pagar els tres mesos de lloguer. Per la seva part, Puig va explicar que "la seva voluntat" és seguir parlant amb el govern i arribar a un acord per rescindir el contracte sense conflicte.