L'Ajuntament d'Anglès ha optat per deixar la sala Palàdium, on des de fa 26 anys s'hi celebren actes i diferents arts escèniques, perquè segons l'alcalde, Pere Espinet (PAU), "els amos no han volgut arreglar-la i adequar-la, tot i que els vam oferir fer-ho en tres fases".

I és que la sala és un espai que segons un informe dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal emès a l'estiu a petitició de l'antic equip de govern (PSC i CiU) que no ha disposat mai de llicència ambiental. I incompleix la normativa amb aspectes relacionats amb el risc d'incendi de l'edifici i l'adequació de les mesures d'evacuació i seguretat, cosa que feia necessària la realització d'obres a l'equipament, segons els tècnics.

Amb tot, l'alcalde assegura que han optat per trencar el contracte de lloguer amb aquesta sala privada després de 26 anys -fa un parell de mesos-. I afegeix que no entén per què els amos no han fet les reformes després que "des de la regidoria de Cultura i Urbanisme se'ls demanés que ho arreglessin i a més, cobrant com feien ara uns 1.600 euros mensuals".

Espinet també destaca que el tema econòmic no hauria de ser un problema pels amos perquè han estat cobrant anualment gairebé 20.000 euros, cosa que suposa uns 600.000 euros amb tot aquest temps, i que són uns 100 milions de les antigues pessetes". I acaba recordant que entre les primeres tasques que calia fer eren: arreglar el teulat i fer canvis a la instal·lació elèctrica.

Trasllat de les activitats

El fet que la sala Palàdium ja no sigui un espai on es poden desenvolupar les activitats de les entitats del municipi ha provocat que s'hagin hagut de traslladar. Entre els llocs disponibles que tenen hi ha el pavelló municipal, el polivalent de la Burés, l'hotel d'entitats, entre d'altres, segons l'Ajuntament.

Una de les celebracions que han vist com es canviava el seu escenari són els Pastorets. Si bé segons l'alcalde, Pere Espinet, havia ofert als membres de l'entitat organitzadora la possibilitat de celebrar-los al pavelló municipal o al polivalent de la Burés, finalment aquesta va decidir que traslladaven la seva activitat nadalenca al centre del nucli antic: a l'església de Santa Maria d'Anglès. Un fet que va provocar canvis a causa que el temple té menys capacitat que el Palàdium, cosa que va suposar que es fessin tres representacions en lloc de dues. D'altres activitats que també han patit un canvi d'ubicació és per exemple la Castanyada popular de novembre, que es va fer al polivalent de la Burés.