El president de la Generalitat, Artur Mas, va encapçalar ahir una ?reu?nió entre el Govern i el sector turístic per intercanviar opinions sobre la implantació d'una taxa a Catalunya. La trobada, de més de dues hores i mitja, al Palau de la Generalitat, va comptar també amb la presència del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i del d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. Els va acompanyar la directora general de Turisme, Marian Muro, i el secretari d'Economia i Finançes, Albert Carreras.

En declaracions realitzades ahir, el conseller Mena, responsable de l'àrea de turisme, va resumir el posicionament de la Generalitat exposat al sector i que incideix en els difícils moment de l'economia i en la necessitat de "buscar noves vies de finançament per seguir promocionant el turisme català i fer-lo competitiu a llarg termini".

Per part del sector turístic van assistir a la reunió les principals entitats representatives dels allotjaments hotelers, càmpings, apartaments i cases rurals, així com membres destacats de les agències de viatges.

Aquests van fer arribar de primera mà als màxims responsables de l'Executiu català el seu malestar per la sobtada decisió d'implantar una taxa turística i van mostrar el seu temor davant el que consideren una amenaça per al negoci en el context actual i un "greuge comparatiu" respecte a d'altres destinacions que competeixen amb Catalunya.

Després del contacte d'ahir, en què el Govern català no ha tractat la possibilitat de modificar o retirar la taxa, ambdues parts s'han emplaçat a properes trobades, de representants tècnics, per seguir posant en comú opinions entre el sector públic i el privat.