Crítiques creuades entre l'equip de govern de Tossa de Mar - format pels grups del TU i el PSC- i el grup municpal de CiU, que es troba a l'oposició de l'Ajuntament pel polèmic augment de l'IBI (impost de béns immobles) al municipi. Si fa dos dies CiU denunciava que amb les reformes del nou president de l'Estat espanyol, Mariano Rajoy, s'augmenta més l'impost al poble, ja que si inicialment l'increment de l'IBI a Tossa de Mar era d'un 54%, aquest passarà a ser del 69%, cosa que CIU criticava durament.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, assegura per una banda que l'equip de govern municipal "no té cap tipus de culpa" que la primera mesura que hagi pres el PP hagi estat augmentar l'IBI i per l'altra, reconeix que si bé la puja de l'IBI és "impopular, però necessària" perquè "els toca fer la feina bruta que CiU no es va atrevir a fer quan governava".

I afegeix que de l'increment de l'IBI se n'ha parlat molt "però és absolutament necessària per poder eixugar el deute municipal i pagar les factures pendents dels darrers anys, no pas per fer més despesa com diu CiU". A més, l'edil critica CiU i diu que busca "enfrontament i no solucions" i afegeix que sap que "amb les ordenances ja aprovades, ara cal esperar a ?l'any 2013 per fer modificacions". I també recorda que quan van "entrar a governar, ja teníem clar que s'havien d'apujar els ingressos, i lamentablement ho hem hagut de fer incrementant l'IBI, que és un ingrés segur per a un ajuntament".

Crítiques pels guals

D'altra banda i referent a les declaracions de CiU de Tossa en les quals anuncien que faran un "seguiment rigorós" de la revisió de guals afirma que "el seguiment rigorós l'haurien d'haver fet quan governaven, així no ens trobaríem que s'han deixat d'ingressar més de 200.000 euros els darrers tres anys perquè hi ha veïns que no han pagat el gual".